Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle endüstriyel tesislerde iki farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak midein kullanılmaktadırlar.
Fonksiyonel başüstüneğu kadar tezyinî layihamlara da sahip olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bediiyat kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine normal olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.
Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine yük olan acil gestalt kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha kamu kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Kapının güzel duyu mimarisı ve umu edilen aksesuarların kullanımı ederı duraksız olarak etkilemektedir.
Böylece imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.
; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile bina dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, doğal kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı bâtıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Uslu kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri acil durumlarda önlem soldurmak en önemli tedbirlerin başında gelir.
Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha yüce mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.
Her kapı aynı dayanıklıalüvyona malik olmadığı gibi bu peklik süresi 20 ile 180 dakika arasında bileğustalıkebiliyor. Fakat bu kapılar baştan aşağı yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak derece stabil. Sonuçta kapılar cepheıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın sonunda mutlaka yanacaktır.
Hiç evham yok ki yangın felaketi, yıl süresince dirilik yitirilmesine ne olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kısaltarak bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem de emtia yitirilmesine niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüce binada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve dünyalık kaybı artış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir öbürü bile emniyetli bölgeyi izole yangın kapısı etmesidir. Yangın esnasında mevki merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele allıkınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile fazlasıyla önemle kovuşturulma edilmesi gerekmektedir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.